25.4. Promocija knjige “Kardiologija uz kavu”

Promocija knjige “Kardiologija uz kavu” autora dr. med. Petra Nedića održat će se u Gradskoj knjižnici Grada Donjeg Miholjca 25. travnja (utorak) u 18 sati na galeriji Knjižnice.

Petar Nedić specijalist je interne medicine, poznati slatinski kardiolog i autor brojnih kolumni koje se bave čovjekom i društvom. Svoje priče objavljuje i na blogu jer je shvatio da je ordinacija premali prostor da bi rekao sve što misli o svojem najvažnijem životnom izazovu – čovjeku.

Kardiologija uz kavu je šaroliki mozaik proznih i poetskih kratkih uradaka, zapravo pitkih priča, tematski povezanih u nekoliko bitnih poglavlja ljudskog života. Obrađuje život i čovjeka kroz slučajnost (izbor), sreću, srce, jurnjavu i stres (paniku). S obzirom da je potka mnogih priča autorovo zanimanje (kardiolog), on ih maksimalno pojednostavljuje i približava svakom čitatelju. Srce ne doživljava samo kao fizički organ, nego i kao duhovni, emocionalni i socijalni dom svakog čovjeka i po njemu mjeri ljudsku vrijednost. Nije bježao niti od autobiografskih elemenata u knjizi, ako je smatrao da će time moguće pojačati njihovu vjerodostojnost.
Upravo zbog tog pojednostavljenja ozbiljnih osobnih i društvenih tema, knjigu je najbolje čitati ležerno, uz kavu, kao što i sam naslov sugerira. Osjetit ćete pri tome različitu dubinu, vibracije, ritam i okus- jednako, kao pri pijenju vašeg omiljenog napitka. Poslije stotinu popijenih, i pročitanih isto toliko priča, imat ćete njene dobrobiti. Barem onu da se bolje učiti na tuđim, nego na osobnim greškama.
Uz autora o knjizi će govoriti i moderatorica i liječnica Ana Zasimenko te kustosica Dragica Šuvak uz glazbenu pratnju saksofoniste Jakova Vašičeka

Skip to content