Smjernice za darivanje građe

Gradska knjižnica Grada Donjeg Miholjca potiče darovanje kao jedan od oblika izgradnje svog fonda te smatra dobrodošlim ponude o donacijama knjiga. S obzirom na prostornu ograničenost knjižnica, prihvaćaju se isključivo darovi za koje se procijeni da su relevantni, odnosno darovana građa mora zadovoljiti stručne kriterije kako bi se uvrstila u zbirku. 

 

Knjižnica prihvaća građu koja podržava interese i potrebe zajednice s posebnim naglaskom na građu iznimne vrijednosti i značaja za očuvanje kulturne baštine te u svrhu izgradnje Zavičajne zbirke.

 

Knjižnica zadržava pravo na neprihvaćanje darova, osobito ako je riječ o uništenim i dotrajalim knjigama, neaktualnoj i sadržajno zastarjeloj građu, građi neprimjerenoj korisnicima te knjigama koje Knjižnica ima u dovoljnom broju i u dobrom su stanju.

 

Darovanu građu Knjižnica ima pravo uvrstiti u svoj fond te raspolagati njome na način koji Knjižnici najbolje odgovara.

Darovi koji ne udovoljavaju kriterijima za uvrštavanje u fond Knjižnice prosljeđuju se drugim zainteresiranim knjižnicama, ustanovama ili pojedincima.

 

Knjižnica nije u mogućnosti osigurati prijevoz za darovanu građu koja se u Knjižnicu doprema isključivo u organizaciji darovatelja.

 

Poželjno je poslati darovnu ponudu koja identificira jedinicu(e) koju ćete ponuditi Knjižnici. Ponude se mogu slati mailom na: upiti@gkgdm.hr ili osobnim dolaskom u Knjižnicu.

 

Obrazac za darivanje građe možete preuzeti ovdje!

 

Knjižnica je zahvalna darovateljima za svu darovanu građu.

 

NOVA LOKACIJA

Poštovani korisnici,
Knjižnica se do daljnjeg nalazi na privremenoj lokaciji Trg Ante Starčevića 1.
Bivša igraonica Kockica (Petar Pan)

Skip to content