Smjernice za darivanje građe

Gradska knjižnica Grada Donjeg Miholjca potiče darovanje kao jedan od oblika izgradnje svog fonda te smatra dobrodošlim ponude o donacijama knjiga. S obzirom na prostornu ograničenost knjižnica, prihvaćaju se isključivo darovi za koje se procijeni da su relevantni, odnosno darovana građa mora zadovoljiti stručne kriterije kako bi se uvrstila u zbirku. 

 

Knjižnica prihvaća građu koja podržava interese i potrebe zajednice s posebnim naglaskom na građu iznimne vrijednosti i značaja za očuvanje kulturne baštine te u svrhu izgradnje Zavičajne zbirke.

 

Knjižnica zadržava pravo na neprihvaćanje darova, osobito ako je riječ o uništenim i dotrajalim knjigama, neaktualnoj i sadržajno zastarjeloj građu, građi neprimjerenoj korisnicima te knjigama koje Knjižnica ima u dovoljnom broju i u dobrom su stanju.

 

Darovanu građu Knjižnica ima pravo uvrstiti u svoj fond te raspolagati njome na način koji Knjižnici najbolje odgovara.

Darovi koji ne udovoljavaju kriterijima za uvrštavanje u fond Knjižnice prosljeđuju se drugim zainteresiranim knjižnicama, ustanovama ili pojedincima.

 

Knjižnica nije u mogućnosti osigurati prijevoz za darovanu građu koja se u Knjižnicu doprema isključivo u organizaciji darovatelja.

 

Poželjno je poslati darovnu ponudu koja identificira jedinicu(e) koju ćete ponuditi Knjižnici. Ponude se mogu slati mailom na: upiti@gkgdm.hr ili osobnim dolaskom u Knjižnicu.

 

Obrazac za darivanje građe možete preuzeti ovdje!

 

Knjižnica je zahvalna darovateljima za svu darovanu građu.

 

Skip to content