Search

5. lipnja – Goran Šafarek

Ovogodišnji Perivoj knjiga otvara nam Goran Safarek – biolog, publicist, istraživač, fotograf, redatelj i snimatelj, sudionik više znanstvenih ekspedicija, ovogodišnji dobitnik i nagrade “Velebitska degenija” za najbolju fotografiju koju dodjeljuje Zbor novinara za okoliš pri Hrvatskom novinarskom društvu.
Objavio je preko stotinu popularnih članaka u različitim časopisima: Meridijani, National Geographic, GEO, itd. Objavio je nekoliko knjiga, među njima Rijeke Hrvatske, Životinje Hrvatske, Priroda Hrvatske, Iz dnevnika istraživača.
U sklopu Perivoja knjiga predstavit će putopisnu knjigu „Iz dnevnika istraživača“ o istraživanjima i avanturama kroz tropska područja Azije, Afrike i Latinske Amerike koja uz fantastične opise ovih divljih krajeva donosi i atraktivne fotografije.


Goran Šafarek hrvatski je biolog, publicist, istraživač, fotograf, redatelj i snimatelj. Radio je na znanstvenom istraživanju fitoplanktona Jadranskog mora. Bio je član uredništva znanstvenog časopisa Acta Botanica Croatica. Sudjelovao je na brojnim stručnim i znanstvenim projektima u Hrvatskoj. Radio je na više projekata povezanih s turizmom i održivim razvojem ekološkog turizma i turizma promatranja ptica. Godinama se bavi istraživanjem i promoviranjem hrvatskih rijeka. Bio je sudionik više znanstvenih ekspedicija.

Objavio je preko stotinu popularnih članaka u različitim časopisima: Meridijani, National Geographic, GEO, itd. Objavio je nekoliko knjiga, među njima Rijeke Hrvatske, Životinje Hrvatske, Priroda Hrvatske, Iz dnevnika istraživača. U suradnji s Hrvatskom televizijom sudjelovao je u snimanju nekoliko dokumentarnih filmova. Jutarnji list stavio ga je na listu na listu “100 ljudi koji su učinili Hrvatsku boljom”.

U posljednje vrijeme pomoću fotoaparata i kamere u knjigama i časopisima i filmovima promovira hrvatsku prirodu s ciljem održivog korištenja prostora.
Ovogodišnji je dobitnik i nagrade “Velebitska degenija” za najbolju fotografiju koju dodjeljuje Zbor novinara za okoliš pri Hrvatskom novinarskom društvu.
Donjomiholjačkoj publici predstavit će putopisnu knjigu „Iz dnevnika istraživača“ o istraživanjima i avanturama kroz tropska područja Azije, Afrike i Latinske Amerike koja uz fantastične opise ovih divljih krajeva donosi i atraktivne fotografije.
Skip to content