Search

6. lipnja – Veljko Đorđević

Drugi dan Perivoja knjiga u goste nam dolazi Veljko Đorđević, ugledni hrvatski psihijatar, pisac, dobitnik mnogih nagrada i priznanja, urednik i voditelj preko tisuću radijskih emisija. Objavio je preko stotinu stručnih i znanstvenih radova, više od deset stručnih knjiga, a napisao je i sedam romana te nekoliko drama. Ovogodišnji je dobitnik i ugledne međunarodne svjetske nagrade za izuzetna dostignuća i doprinos promicanju medicine usmjerene prema osobi, što je prvi puta da je nagradu dobio netko iz Hrvatske.

 

Veljko Đorđević ugledni je hrvatski psihijatar s bogatim kliničkim iskustvom u radu s pacijentima sa svim psihičkim poremećajima, a osobito se bavi liječenjem depresivnih i anksioznih poremećaja, psihotičnih poremećaja te svih vrsta ovisnosti.

Veljko Đorđević nije samo jedan od najprepoznatljivijih hrvatskih psihijatara, nego i plodni pisac, član Hrvatskog društva književnika. Bio je urednik i voditelj preko tisuću radijskih emisija, među kojima su „Čovjek je čovjeku lijek“ i „Povjerljivo s dr. Veljkom Đorđevićem“. Objavio je preko stotinu stručnih i znanstvenih radova te više od deset stručnih knjiga.
Napisao je i sedam romana te nekoliko drama, član je mnogih hrvatskih i međunarodnih društava, bio je urednik nekoliko stručnih i znanstvenih časopisa te dobitnik mnogih priznanja i nagrada. Dobitnik je i nagrade Paul Tournier koja se dodjeljuje za vrhunska dostignuća u medicini koja stavlja pacijenta u središte svoje prakse i znanstvenog istraživanja. Ovogodišnje priznanje prof. Đorđeviću predstavlja prvi put da je nagrada dodijeljena nekomu iz Hrvatske.

Skip to content