Faktologija i Svakog jutra, put do kuće sve je duži

Ovaj tjedan smo za vas pripremili dvije knjige tjedna.

Backman je kod hrvatskih čitatelja dosegnuo jedan status koji rijetki uspiju. Njegovim knjigama vesele se i mlađi i malo stariji čitatelji, a svaka nova očekuje se s velikim oduševljenjem.  A ovaj tjedan donosimo njegovu najnoviju knjigu Svakog jutra, put do kuće sve je duži, knjigu s posebnom porukom koju ćete čuvati cijeli život.

Ovo je dirljiva priča o borbi čovjeka u ozbiljnim godinama da zadrži svoja najljepša sjećanja, ali i napora njegove obitelji da se pobrinu za njega dok istovremeno moraju pronaći način kako ga polako pustiti da ode.

A sad nešto malo drugačije. Kada nam netko postavi jednostavna pitanja o globalnim trendovima: koliki postotak svjetskog stanovništva živi u siromaštvu, zašto se broj ljudi u svijetu povećava, koliko djevojčica završava osnovnu školu, mi sustavno biramo pogrešne odgovore. Toliko pogrešne da će čimpanza, koja odgovore bira nasumice, uvijek bolje pogoditi od učitelja, novinara pa čak i dobitnika Nobelove nagrade. U knjizi Faktologija predstavljeno je objašnjenje zašto se to događa, a ujedno nam otkriva što to toliko iskrivljuje našu perspektivu. Ova nadahnjujuća knjiga, neizostavan i važan priručnik s mnoštvom anegdota i potresnih priča, otvorit će vam oči i zauvijek promijeniti način na koji promatrate svijet.

Skip to content