Search

Književni susret s Mladenom Kopjarom

U sklopu manifestacije Noć knjige, a u suradnji s Osnovnom školom „August Harambašić“, 21. travnja posjetio nas je Mladen Kopjar.

Mladen Kopjar rođen je 1975. u Zagrebu, gdje je završio studije prava i bibliotekarstva. Radio je u objema strukama i pisao za dnevne novine, a danas je samostalni umjetnik. Objavljuje dramske i prozne tekstove za djecu i odrasle, prevodi s engleskoga jezika, a piše i za televiziju. Više priča uvršteno mu je i u čitanke za osnovnu školu.

Za 7. i 8. razrede u prostoru osnovne škole održao je promociju njegove najnovije knjige Petrin pin, zbirku priča i pripovijetki za tinejdžere, generaciju koja je odrasla s digitalnom tehnologijom. U naslovnoj je priči PIN šifra koju mora odgonetnuti dječak Jan ne bi li osvojio srce vršnjakinje Petre. Njihovi životi uronjeni su u društvene mreže i isprepleteni komunikacijskim aplikacijama, no osjećaji im nisu nimalo virtualni.

Osim Petrinog pina, autor je ukratko predstavio i svoje druge knjige za mlade, posebno se osvrnuvši na roman Sjena brončanog štakora.

Nakon promocije, autor je vrlo rado odgovarao na zaista raznovrsna pitanja zainteresirane publike.

Skip to content