Search

MARIO KOVAČ – Predstavljanje knjige i razgovor s autorom

U petak 31. ožujka u goste nam dolazi Mario Kovač, hrvatski kazališni i filmski redatelj, pisac, novinar, glazbenik, performer, DJ. Široj javnosti možda poznatiji kao kvizaš, koji je pobjeđivao na televizijskim kvizovima “Tko želi biti milijunaš?”, “1 protiv 100”, “EUnigma” i “Potjera”.

Predstaviti će zbirka kratkih priča “Monogatare +”. Baš kao i u prvoj zbirci “Baršunasto podzemlje” Kovač piše o bizarnim čudacima i luzerima kojima se život preokreće naopako iz sekunde u sekundu. Žanrovski, ovdje se miješaju horror, znanstvena fantastika, crna kronika i sirovi dokumentarizam a na svoje će doći svi čitatelji koji vole Harmsa, Bukowskog, Poea, De Sadea i slične “mračnjake”.


Mnoge od njegovih predstava osvajale su nagrade na značajnim domaćim i stranim kazališnim festivalima. Pokretač je i osnivač nekoliko alternativnih i studentskih kazališnih festivala i susreta. S raznim bendovima i projektima izdao je desetak glazbenih albuma različitih usmjerenja.
Autor je i nekoliko kratkometražnih filmova i glazbenih spotova te brojnih dokumentarnih filmova uglavnom socijalne tematike. Pisao je kazališne kritike, recenzije i teoretske eseje za “Frakciju”, “Nomad”, “Zarez”, “Kazalište”, “Godine”, “Vrisak” i još neke inozemne periodike. Umjetnički je voditelj i izbornik Festivala bajke u Ogulinu te izbornik Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku.

Vrlo svestran čovjek, a u Donjem Miholjcu predstavit će svoju drugu zbirku kratkih priča. Datum zabilježite, 31. ožujka petak s početkom u 18h na galeriji knjižnice.

Skip to content