Miro Gavran u našoj knjižnici

Danas smo imali veliku čast u našoj knjižnici ugostiti Miru Gavrana i to kao prvog gosta u novom prostoru. Miro Gavran održao je književni susret za učenike 6. razreda OŠ August Harambašić, a koji su s velikim zanimanjem slušali i sudjelovali u razgovoru. Čitali su se ulomci iz knjiga, pričalo o romanima “Zaljubljen do ušiju”, “Svašta u mojoj glavi”, “Profesorica iz snova”, „Kako je tata osvojio mamu”. Učenici su mogli saznati kako autor smišlja naslove svojih romana, koliko mu je vremena potrebno da napiše roman, što mu je inspiracija, pa čak i voli li pisati olovkom, kemijskom ili nalivperom 😊

Pozitivni komentari i dalje stižu, a svi znamo da su djeca ipak najiskrenija. Mi smo isto još uvijek puni dojmova i sretni što smo imali priliku ugostiti dugo željenog književnika.

Hvala cijenjenim gostima koji su prisustvovali susretu: gospodinu Ivici Završkom, članu glavnog odbora Matice hrvatske, gradonačelniku gospodinu Goranu Aladiću, gradskom vijećniku Igoru Gavranoviću, ravnatelju Srednje škole Donji Miholjac Nenadu Periću te Teu Grančiću iz nakladničke kuće Mozaik knjiga. Hvala učenicima i djelatnicima OŠ August Harambašić te ravnatelju Vedranu Aladiću na suradnji i pomoći.

I na kraju veliko hvala Miri Gavranu što je prihvatio naš poziv i bio naš gost.

Književni susret održan je u sklopu projekta Čarolija knjižnice, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija.

Skip to content