Search

Moramo razgovarati o Kevinu – Lionel Shriver

Roman  “Moramo razgovarati o Kevinu“, američke spisateljice Lionel Shriver lansirao ju je u sam vrh svjetske književnosti. Dobitnik je nekih od najvažnijih književnih nagrada, a nedugo nakon objavljivanja, po njemu je snimljen i istoimeni kinohit. 

Ovaj izuzetno potresan i jeziv psihološki roman vemo je aktualan i danas, kao i prije 20 godin kada je prvi put objavljen. 

“Eva nikad nije htjela biti majka, a sigurno ne majka dječaka koji je hladnokrvno ubio devetero ljudi uoči svoga šesnaestog rođendana.Dvije godine poslije, Eva se suočava s ruševinama svoga života – sa svojim brakom, karijerom, majčinstvom i Kevinovim brutalnim pohodom. U nizu pisama suprugu otkriva svoju bol, strepnje te sumnje da je i sama odigrala ključnu ulogu u Kevinovu neoprostivu zločinu.U zastrašujuće pronicljivom i briljantno napisanom romanu koji problematizira suvremeno majčinstvo, obitelj, društvo i sve ono što u američkoj kulturi stvara djecu ubojice, autorica čitatelja vješto vodi između krivnje i empatije, odmazde i oprosta. Ovaj veliki svjetski hit ujedno je ekraniziran s Tildom Swinton u glavnoj ulozi.”

Skip to content