Search

Organizacija rada od 16. studenog 2021.

Informacije o prilagodbi organizacije rada za korisnike i poslovne suradnike u skladu s novim mjerama za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom

Gradska knjižnica Grada Donjeg Miholjca javna je ustanova čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, a u koju je, prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od 16. studenoga 2021. godine dopušten ulazak korisnicima, poslovnim suradnicima i zaposlenicima isključivo uz predočenje valjane EU Covid potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.
Korisnici koji nisu u mogućnosti predočiti valjanu EU Covid potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz neće moći ući u prostore knjižnice.
Za osobe koje se zbog zdravstvenih razloga ne smiju cijepiti i o tome imaju odgovarajuću potvrdu, primjenjuju se jednake mjere kao i za necijepljene korisnike – potvrda o negativnom rezultatu testiranja u ovlaštenim ustanovama i laboratorijima.
Navedeno se ne odnosi na osobe mlađe od 16 godina.
Detaljnije o obvezi predočenja EU Covid potvrda ili drugog odgovarajućeg dokaza pročitajte u službenoj Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Organizacija rada za korisnike:

1. Korisnici s važećim EU Covid potvrdama ili drugim odgovarajućim dokazom mogu samostalno koristiti prostore knjižnice prema još uvijek važećim zaštitnim mjerama i pravilima.

2.Korisnici bez EU Covid potvrda ili drugog odgovarajućeg dokaza ne mogu ulaziti u prostore knjižnice.
Knjige će moći preuzeti na ulazu u knjižnicu od djelatnika knjižnice uz obaveznu prethodnu najavu:
▪ na broj telefona: 031/631-746
▪ na e-mail: posudba@gkgdm.hr
▪ putem Facebook stranice Knjižnice
▪ putem aplikacije MetLib.

3.Korisnici koji nisu u mogućnosti ili ne žele dolaziti u knjižnicu, već zadužene knjige mogu produžiti putem gore navedenih kontakata.

4.Obveza predočavanja EU covid potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza ne odnosi se na osobe mlađe od 16 godina.

Protuepidemijske mjere vrijede do daljnjega i obuhvaćaju:

1. Pravilno nošenje odgovarajuće zaštitne maske tijekom boravka u knjižnici.
2. Dezinfekciju ruku na ulazu u knjižnicu.
3. Poštivanje najmanje fizičke udaljenosti od dva metra od ostalih korisnika i djelatnika knjižnice.
4. Broj korisnika koji istovremeno borave u pojedinačnom prostoru knjižnice je 3.

Molimo korisnike da se pridržavaju svih spomenutih mjera i uputa i pozivamo da daljnje obavijesti pratite na mrežnim stranicama Knjižnice  i Facebook profilu Knjižnice.

Skip to content