Search

PERIVOJ KNJIGA 2024.

Već tradicionalna manifestacija naše knjižnice „Perivoj knjiga” ove godine odvijala se od 5. do 7. lipnja. Program je kao i svake godine bio raznolik te je svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Održane su tri radionice za djecu: escape room, plesna radionica s tetom Antonijom (plesni klub Broadway, Osijek) i hokus-pokus radionica (STEAM centar, Osijek). Za radionice se tražilo mjesto više, djeca su uživala, a ono što je nama također puno značilo su komentari roditelja da ovakvih sadržaja za djecu nedostaje u gradu. Nama je to velika motivacija da i dalje nastavimo s novim i još boljim radionicama.

Održana su i tri gostovanja. Perivoj knjiga svojim gostovanjem otvorio je Goran Šafarek, biolog, publicist, istraživač, fotograf, redatelj i snimatelj, koji nam je predstavio svoju knjigu „Iz dnevnika istraživača” te nas upoznao s ljepotama, prirodnim i životinjskim, egzotičnih krajeva.

Drugi dan gosti su nam bili ugledni hrvatski psihijatar i pisac Veljko Đorđević te hrvatski redatelj, scenarist i književnik Dejan Šorak u ulozi moderatora. Osim o svojim knjigama, Veljko Đorđević ispričao nam je i par anegdota iz svog života što je publika izvrsno prihvatila sudjelujući u razgovoru.

Perivoj knjiga zatvorio je pisac, kolumnist, predavač, televizijski voditelj i diplomirani sociolog Bruno Šimleša koji nam je predstavio svoju posljednju knjigu „(P)ostati zdrav”. Malo je reći da nas je Bruno sve oduševio i da samo ga mogli slušati još satima, no dogovorili smo da ćemo ga zvati još koji put da održi predavanje i o drugoj temi.

Hvala svima koji ste nam se pridružili i ove godine, vidimo se i nagodinu! 🙂

Manifestacija Perivoj knjiga održana je uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Osječko-baranjske županije i Grada Donjeg Miholjca te uz tehničku podršku Udruge Migra.

Skip to content