Promocija knjige dr.med. Petra Nedića

U utorak, 25. travnja 2023. u Gradskoj knjižnici Grada Donjeg Miholjca gostovao je dr. med Petar Nedić, koji je okupljenoj publici predstavio svoju prvu knjigu “Kardiologija uz kavu“. Uz autora o knjizi su govorili moderatorica i kustosica Dragica Šuvak te urednica knjige i liječnica Ana Zasimenko, uz glazbenu pratnju saksofoniste Jakova Vašičeka. 

Kardiologija uz kavu je šaroliki mozaik proznih i poetskih kratkih uradaka, zapravo pitkih priča, tematski povezanih u nekoliko bitnih poglavlja ljudskog života. Obrađuje život i čovjeka kroz slučajnost (izbor), sreću, srce, jurnjavu i stres (paniku). S obzirom da je potka mnogih priča autorovo zanimanje (kardiolog), on ih maksimalno pojednostavljuje i približava svakom čitatelju. Srce ne doživljava samo kao fizički organ, nego i kao duhovni, emocionalni i socijalni dom svakog čovjeka i po njemu mjeri ljudsku vrijednost. Nije bježao niti od autobiografskih elemenata u knjizi, ako je smatrao da će time moguće pojačati njihovu vjerodostojnost.
Upravo zbog tog pojednostavljenja ozbiljnih osobnih i društvenih tema, knjigu je najbolje čitati ležerno, uz kavu, kao što i sam naslov sugerira. Osjetit ćete pri tome različitu dubinu, vibracije, ritam i okus- jednako, kao pri pijenju vašeg omiljenog napitka. Poslije stotinu popijenih, i pročitanih isto toliko priča, imat ćete njene dobrobiti. Barem onu da se bolje učiti na tuđim, nego na osobnim greškama.

Skip to content