Search

Ubojičin učenik – Robin Hobb

Ovaj tjedan donosimo fantastični roman američke spisateljice Robin Hobb – Ubojičin učenik. Prvi je dio trilogije Farseer. Robin Hobb je 2021. godine dobila nagradu za životno djelo na području fantasy žanra koju dodjeluje World Fantasy Convention. 

“Moć, politika i magija u sjeni prijestolja okosnica su romana smještenih u izmišljeno kraljevstvo Šest Vojvodstava, o kojemu u prvom licu pripovijeda prinčev izvanbračni sin Fitz. On je od oca baštinio nadnaravne sposobnosti koje mu omogućuju da pokorava ljudske umove, što ga čini idealnim kandidatom za svladavanje umijeća savršenog umorstva.

U Jelenjoj Tvrđi, prijestolnici Šest Vojvodstava, stari ratnik Burrich odgaja Fitza za pomoćnika u kraljevoj konjušnici. Fitz je izvanbračni sin princa Chivalryja, koji se zbog nečasne veze s njegovom majkom odrekao prijestolja i povukao u osamu. No kralj Shrewd, Chivalryjev otac, jednog dana odluči uzeti mlado kopile pod svoje. Fitzov se život stubokom promijeni. Danju ga uče otmjenim manirama kraljevske obitelji, a noću ga Chade, kraljev polubrat, poučava umijeću savršenog umorstva. Fitz je izabran, postao je Kraljev čovjek, ubijat će za Kralja i kraljevstvo, nečujno i bez svjedoka.

Skip to content